المنت چیست ؟

المنت چیست ؟

المنت چیست ؟

المنت در ماشین لباسشویی وظیفه گرم کردن آب را به عهده دارد .

این قطعه که از نظر شکل ظاهری تقزیبا در تمامی مدل ها و برندها شبیه به هم است با قدرت های متفاوت در لباسشویی کاربرد دارد .

توان متداول به کار برده شده 1800 وات است که در برخی مدلها به 2400 هم می رسد .

المنت ماشین لباسشویی هم مانند سایر المنت ها در واقع مقاومت الکتریکی با ولتاژ 220 ولت بوده و با عبور جریان الکتریسیته از آن اتم های موجود در مسیر با الکترون های جریان الکتریسیته برخورد کرده و اصطکاک حاصل از آن ایجاد حرارت می کند .

توجه داشته باشید که در این نوع المنت ها حرارت نقطه ای بسیار بالا بوده و با عبور جریان از آن به سرعت بالا می رود و در صورتی که این حرارت جذب نشود باعث ذوب شدن مسیر عبور در داخل المنت شده و به اصطلاح المنت می سوزد . حداکثر دمای قابل تحمل این نوع المنت ها 180 تا 250 درجه سانتی گراد است ک در صورت ادامه جریان الکتریسیته حرارت بالا تر رفته تا المنت بسوزد .

به زبان ساده المنت باید همیشه داخل آب باشد تا حرارت تولید شده به آب منتقل شود . از آنجایی که آب در شرایط نرمال (محیط باز) دمایش از 100 درجه بالاتر نمی رود اجازه نمی دهد تا دمای المنت هم بالاتر رفته و حرارت به صورت بخار دفع می شود .

پس اگر المنت لباسشویی را بیرون از آب به برق وصل کنید ظرف چند ثانیه می سوزد و باید عوض شود .

در قسمت وسط المنت سوراخی وجود دارد که در آن سنسور دما نصب می شود و به کمک این سنسور دمای داخلی دیگ مدام سنس شده و در صورت تغییر دما از دمای مطلوب فرمان های مورد نیاز صادر می شود .

علت سوختن المنت لباسشویی :

با توجه به توضیحات بالا عموما دلایلی که باعث شود دمای تولید شده در هسته المنت به خوبی منتقل نگردد (به آب) ؛ عامل اصلی خرابی است . از جمله این دلایل به موارد زیر می توان اشاره کرد .

1 - ماشین لباسشویی بدون آب شروع به کار کرده و به المنت فرمان دهد 

توضیح : این اتفاق به ندرت پیش می آید ولی خرابی قطعات دیگر یا نقص عملکرد برد باعث می شود تا المنت در زمانی که آب در دیگ وجود ندارد فرمان بگیرد و باعث سوختن آن شود . این اتفاق در لباسشویی های قدیمی کمتر اتفاق می افتاد چون المنت با یک قطعه دیگر (هیدروستات) به صورت سری در مدار قرار می گرفت که این باعث حفاظت از المنت می شد . اما در سیستم های جدید برد تمام کارها را انجام می دهد .

2 - نقص برد 

توضیح : قطعات الکترونیکی استفاده شده در برد الکترونیکی (رله) در برخی موارد به اصطلاح می چسبد و در لحظه ای که برد فرمان قطع جریان المنت را صادر می کند رله کماکان جریان را برقرار نگه می دارد که با خالی شدن آب از داخل دیگ المنت خراب می شود .

3 - جرم روی المنت 

توضیح : در اثر کارکرد ماشین لباسشویی و گذر زمان و عدم جرمگیری دوره ای توسط کاربر , المنت که داغ ترین قسمت لباسشویی است شروع به سولفاته شدن و گرفتن جرم می کند و یک لایه بین بخش فلزی المنت و آب ایجاد شده که به نوعی باعث جلوگیری از انتقال حرارت شده و در نهایت خرابی المنت را در بر دارد .

4 - فرسایش و خوردگی 

توضیح : آب شهری در بسیار از نقاط کشور حالت اسیدی داشته و دارای سختی بالاتر از معیار استاندارد در نظر گرفته شده برای لباسشویی بوده که در کاهش عمر قطعات تاثیر زیادی دارد . عموما در تمای مدلهای لباسشویی که تولید می شوند حداکثر سختی قابل تحمل حدود 400 تا 450 ppm می باشد که این استاندارد فقط در برخی نقاط کشور وجود دارد .

نحوه تست المنت لباسشویی :

به کمک اهم متر مقاومت المنت را اندازه بگیرید باید مقدار بین 30 تا 150 اهم را داشته باشد و همینطور بین پایه ها و بدنه آن نباید هیچ مقاومتی وجود داشته باشد . (بی نهایت)